Budimir: Za Srpsku je važno da postoji politička i svaka druga stabilnost

Srna
Budimir: Za Srpsku je važno da postoji politička i svaka druga stabilnost

BIJELjINA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir rekao je Srni povodom izjave šefa Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duška Perovića da Zapad priprema nasilni scenario za uklanjanje sa vlasti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, da ga ne bi začudilo da ima i takvih ideja, ali da smatra da je Republika Srpska politički stabilna.

Budimir je istakao da je za Republiku Srpsku važno da postoji stabilna vlast, da postoji politička i ekonomska i svaka druga stabilnost, tako da takvi mehanizmi nisu nikada prošli u Banjaluci i Republici Srpskoj.

"Rad američke i britanske ambasade i specijalnih predstavnika koji dolaze iz Vašingtona i Londona i do sada je išao u pravcu da se u BiH pravi jedna vrsta nestabilnosti i da se potkopava ustavni poredak zemlje u kojoj Republika Srpska ima jasno definisan svoj status, tako da me ne iznenađuju ti nedemoratski metodi ukoliko bi se eventualno pojavili", naveo je Budimir.

On je dodao da ga ne bi ništa iznenadilo jer je BiH zapadni eksperiment i oni je tako i posmatraju kao svoju neokoloniju u kojoj mogu da rade šta hoće kada im padne na pamet.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je da američki i britanski ambasadori u Sarajevu Majkl Marfi i Džulijan Rejli, uz podršku Kristijana Šmita pripremaju nasilan scenario za uklanjanje sa vlasti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Očekujemo rast napetosti u BiH", rekao je Perović za "Rusku gazetu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana