Будимир: За Српску је важно да постоји политичка и свака друга стабилност

Срна
Будимир: За Српску је важно да постоји политичка и свака друга стабилност

БИЈЕЉИНА - Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир рекао је Срни поводом изјаве шефа Представништва Републике Српске у Москви Душка Перовића да Запад припрема насилни сценарио за уклањање са власти предсједника Републике Српске Милорада Додика, да га не би зачудило да има и таквих идеја, али да сматра да је Република Српска политички стабилна.

Будимир је истакао да је за Републику Српску важно да постоји стабилна власт, да постоји политичка и економска и свака друга стабилност, тако да такви механизми нису никада прошли у Бањалуци и Републици Српској.

"Рад америчке и британске амбасаде и специјалних представника који долазе из Вашингтона и Лондона и до сада је ишао у правцу да се у БиХ прави једна врста нестабилности и да се поткопава уставни поредак земље у којој Република Српска има јасно дефинисан свој статус, тако да ме не изненађују ти недеморатски методи уколико би се евентуално појавили", навео је Будимир.

Он је додао да га не би ништа изненадило јер је БиХ западни експеримент и они је тако и посматрају као своју неоколонију у којој могу да раде шта хоће када им падне на памет.

Шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић изјавио је да амерички и британски амбасадори у Сарајеву Мајкл Марфи и Џулијан Рејли, уз подршку Кристијана Шмита припремају насилан сценарио за уклањање са власти предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"Очекујемо раст напетости у БиХ", рекао је Перовић за "Руску газету".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана