Adamović: Ne postoji osnov za podizanje optužnice protiv urednika RTRS-a

Srna
Adamović: Ne postoji osnov za podizanje optužnice protiv urednika RTRS-a

SARAJEVO- Dva urednika i novinar Radio-televizije Republike Srpske dali su danas iskaz u Tužilaštvu BiH u vezi sa navodnim otkrivanjem identiteta zaštićenog svjedoka.

Advokat Vlado Adamović izjavio je danas novinarima u Sarajevu da su oni pozvani zbog naznake osnova sumnje da je otkriven identitet zaštićenog svjedoka.

Adamović je rekao da tužioci tvrde da je to rečeno kroz pseudonim, pominjanje imena i naznake predmeta u kome je taj zaštićeni svjedok navodno svjedočio ili treba da svjedoči.

"Moji branjenici nisu se branili ćutanjem, već su objasnili da ni u jednom momentu nisu pomenuli ime zaštićenog svjedoka ili pseudonim, niti su stavili naznaku predmeta koji se odnosi na zaštićenog svjedoka tako da ne očekujem da će tu biti problema u budućnosti", naglasio je Adamović.

On je dodao da tužilac sad odlučuje da li to što je on prikupio predstavlja dovoljno osnovane sumnje za eventualno podizanje optužnice.

"Moj stav je da u pogledu mojih branjenika tako nešto ne postoji, ali odluka tužioca je konačno pa ćemo čekati", rekao je advokat Adamović.

U medijima je već objavljeno da zbog navodnog otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka Tužilaštvo BiH istražuje i novinare i urednike portala "banjaluka.net" i "Glasa Srpske", što je u medijskim krugovima ali i od pojedinih pravnika i advokata ocijenjeno kao klasičan pritisak na uređivačku politiku medija iz Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana