Aдамовић: Не постоји основ за подизање оптужнице против уредника РТРС-а

Срна
Aдамовић: Не постоји основ за подизање оптужнице против уредника РТРС-а

САРАЈЕВО- Два уредника и новинар Радио-телевизије Републике Српске дали су данас исказ у Тужилаштву БиХ у вези са наводним откривањем идентитета заштићеног свједока.

Адвокат Владо Адамовић изјавио је данас новинарима у Сарајеву да су они позвани због назнаке основа сумње да је откривен идентитет заштићеног свједока.

Адамовић је рекао да тужиоци тврде да је то речено кроз псеудоним, помињање имена и назнаке предмета у коме је тај заштићени свједок наводно свједочио или треба да свједочи.

"Моји брањеници нису се бранили ћутањем, већ су објаснили да ни у једном моменту нису поменули име заштићеног свједока или псеудоним, нити су ставили назнаку предмета који се односи на заштићеног свједока тако да не очекујем да ће ту бити проблема у будућности", нагласио је Адамовић.

Он је додао да тужилац сад одлучује да ли то што је он прикупио представља довољно основане сумње за евентуално подизање оптужнице.

"Мој став је да у погледу мојих брањеника тако нешто не постоји, али одлука тужиоца је коначно па ћемо чекати", рекао је адвокат Адамовић.

У медијима је већ објављено да због наводног откривања идентитета заштићеног свједока Тужилаштво БиХ истражује и новинаре и уреднике портала "бањалука.нет" и "Гласа Српске", што је у медијским круговима али и од појединих правника и адвоката оцијењено као класичан притисак на уређивачку политику медија из Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана