Narodno pozorište Republike Srpske: Počeo rad na predstavi "Romeo i Julija"

Mi­lan­ka Mi­trić
Narodno pozorište Republike Srpske: Počeo rad na predstavi "Romeo i Julija"

BANjALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske je počelo rad na predstavi "Romeo i Julija", u koprodukciji sa Gledališčem Koper, a prva čitaća proba za predstavu održana je juče.

Ovaj komad rađen po jednom od najpoznatijih djela svjetske književnosti, komadu "Romeo i Julija", režiraće Sonja Petrović. Dramatizaciju potpisuje Tijana Grumić, scenografiju Dragana Purković Macan, a za kostimografiju je zadužena Jelena Vidović.

- Uloge u ovom poznatom Šekspirovom djelu će podijeliti slovenački glumci: Aleš Švalič, Igor Štamulak, Mak Tepšič, Blaž Popovski, Rok Matek i Mojca Partljič i glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske: Boris Šavija, Aleksandar Stojković, Bojan Kolopić, Anando Čenić, Senad Milanović, Danilo Kerkez, Nataša Perić, Miljka Brđanin i Dragana Marić - saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Kompozitor muzike u predstavi je Nenad Kojić, za scenski pokret će se pobrinuti Danilo Milovanović, a lektorka je Nataša Kecman.

Predstava "Romeo i Julija" premijerno bi trebalo da bude odigrana 18. oktobra, na Dan Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana