Народно позориште Републике Српске: Почео рад на представи "Ромео и Јулија"

Ми­лан­ка Ми­трић
Народно позориште Републике Српске: Почео рад на представи "Ромео и Јулија"

БАЊАЛУКА - Народно позориште Републике Српске је почело рад на представи "Ромео и Јулија", у копродукцији са Гледалишчем Копер, а прва читаћа проба за представу одржана је јуче.

Овај комад рађен по једном од најпознатијих дјела свјетске књижевности, комаду "Ромео и Јулија", режираће Соња Петровић. Драматизацију потписује Тијана Грумић, сценографију Драгана Пурковић Мацан, а за костимографију је задужена Јелена Видовић.

- Улоге у овом познатом Шекспировом дјелу ће подијелити словеначки глумци: Алеш Швалич, Игор Штамулак, Мак Тепшич, Блаж Поповски, Рок Матек и Мојца Партљич и глумци Народног позоришта Републике Српске: Борис Шавија, Александар Стојковић, Бојан Колопић, Анандо Ченић, Сенад Милановић, Данило Керкез, Наташа Перић, Миљка Брђанин и Драгана Марић - саопштено је из Народног позоришта Републике Српске.

Композитор музике у представи је Ненад Којић, за сценски покрет ће се побринути Данило Миловановић, а лекторка је Наташа Кецман.

Представа "Ромео и Јулија" премијерно би требало да буде одиграна 18. октобра, на Дан Народног позоришта Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана