Šabačko pozorište gostuje u Istočnom Sarajevu: Lari Tompson i život u teatru

B. P.
Šabačko pozorište gostuje u Istočnom Sarajevu: Lari Tompson i život u teatru

BANjALUKA - Prvo gostovanje ansambla Šabačkog pozorišta najavljeno je za sutra na sceni Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo sa predstavom “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” prema tekstu dramskog pisca Dušana Kovačevića, a u režiji Stevana Bodrože.

Bodroža je naveo da je riječ o kompleksnoj drami i po svojoj formi i po nizu tema koje obrađuje, a samim tim i po višestrukim porukama koje šalje.

- Predstava je, zapravo, jedna velika improvizacija snalažljivog čoveka. Ovo je priča o životu u pozorištu, ali bi se mogla lako desiti u bilo kom drugom okruženju i u drugim životnim uslovima. Sve bi u suštini bilo isto samo bi kostimi bili različiti - naveo je Kovačević.

Prema njegovim riječima, jedna od glavnih odlika velikih dramskih djela jeste upravo to da su višeslojna i da reditelj mora da napravi izbor tema koje će izvući na površinu.

- Za mene je to bila priča o životu pozorišta i pozorišnih ljudi, životu koji je mimo sveta - kaže Bodroža.

U šabačkoj podjeli predstave “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” igraju Sonja Milojević, Vladimir Milojević, Miloš Vojnović, Strahinja Barović, Kristina Pajkić, Siniša Maksimović, Dragana Radojević, Deana Kostić i Veljko Eraković. Dramaturg je Marija Stojanović, scenografiju je postavila Tanja Žiropađi, kostime je uradila Selena Mladenović, a muziku je izabrao Kosta Pavlović.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici pozorišta radnim danima od 10 do 12 časova i od 18 do 21 čas po cijeni od 20 KM, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo. Predstava će biti odigrana u 20 časova u Narodnom pozorištu Istočno Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana