Шабачко позориште гостује у Источном Сарајеву: Лари Томпсон и живот у театру

Б. П.
Шабачко позориште гостује у Источном Сарајеву: Лари Томпсон и живот у театру

БАЊАЛУКА - Прво гостовање ансамбла Шабачког позоришта најављено је за сутра на сцени Народног позоришта Источно Сарајево са представом “Лари Томпсон, трагедија једне младости” према тексту драмског писца Душана Ковачевића, а у режији Стевана Бодроже.

Бодрожа је навео да је ријеч о комплексној драми и по својој форми и по низу тема које обрађује, а самим тим и по вишеструким порукама које шаље.

- Представа је, заправо, једна велика импровизација сналажљивог човека. Ово је прича о животу у позоришту, али би се могла лако десити у било ком другом окружењу и у другим животним условима. Све би у суштини било исто само би костими били различити - навео је Ковачевић.

Према његовим ријечима, једна од главних одлика великих драмских дјела јесте управо то да су вишеслојна и да редитељ мора да направи избор тема које ће извући на површину.

- За мене је то била прича о животу позоришта и позоришних људи, животу који је мимо света - каже Бодрожа.

У шабачкој подјели представе “Лари Томпсон, трагедија једне младости” играју Соња Милојевић, Владимир Милојевић, Милош Војновић, Страхиња Баровић, Кристина Пајкић, Синиша Максимовић, Драгана Радојевић, Деана Костић и Вељко Ераковић. Драматург је Марија Стојановић, сценографију је поставила Тања Жиропађи, костиме је урадила Селена Младеновић, а музику је изабрао Коста Павловић.

Улазнице се могу купити на билетарници позоришта радним данима од 10 до 12 часова и од 18 до 21 час по цијени од 20 КМ, саопштено је из Народног позоришта Источно Сарајево. Представа ће бити одиграна у 20 часова у Народном позоришту Источно Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана