Komad o životu Šantića u saradnji Banjaluke, Mostara i Beograda

Srna
Komad o životu Šantića u saradnji Banjaluke, Mostara i Beograda

Mostar - U Narodnom pozorištu Mostar počeo je rad na novoj predstavi “Što te nema” u njegovoj i koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta iz ovog grada i Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Prvi put u istoriji na “daske koje život znače” postavlja se priča o životu poznatog mostarskog pjesnika Alekse Šantića, a prvi put se realizuje i zajednički projekat tri pozorišne kuće iz Mostara i Banjaluke.

Predstava se radi povodom jubilarnih, 100. “Šantićevih večeri poezije” koje će biti održane u Mostaru u oktobru.

Vršilac dužnosti predsjednika mostarske “Prosvjete” Sanja Bjelica-Šagovnović kaže da je predstava “Što te nema” najbolji način za obilježavanje jubilarnih “Šantićevih večeri poezije” i da je srećna što su “Prosvjeta” i Šantić na zajedničkom projektu povezali Mostar, Banjaluku i Beograd.

- Naša misija je da kulturom gradimo mostove i uspostavljamo pokidane veze. Nadamo se da će ova predstava biti samo početak dugoročne saradnje i prijateljstva svih učesnika u projektu - kazala je je Bjelica-Šagovnović.

Predstava se radi prema tekstu Marijane Aracki iz Beograda, a režiju potpisuje poznati beogradski glumac i režiser Erol Kadić.

Scenograf predstave je Dragana Purković-Macan, a kostimograf Ivana Ristić. U predstavi glume glumci tri pozorišne kuće: Bojan Kolopić i Ljiljana Čekić iz Narodnog pozorišta Republike Srpske, te Šerif Aljić, Jasmin Krpo, Ajla Hamzić i Vedran Vilogorac iz Narodnog pozorišta Mostar, ali i Ivan Skoko iz Hrvatskog narodnog kazališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana