Virtuelnom izložbom Galerija Matice srpske slavi rođendan

Tanjug
Virtuelnom izložbom Galerija Matice srpske slavi rođendan

NOVI SAD - Galerija Matice srpske obeležiće svoj rođendan, 1. jun, predstavljanjem izložbe dečjih radova u virtuelnom svetu tokom čitave nedelje, sopštili su iz Galerije Matice srpske.

Završnicu virtuelne izložbe činiće poseban porodični dan u Galeriji, u subotu 6. juna, kada će roditelji, bake i deke imati priliku besplatno da posjete Galeriju sa svojom djecom i unucima i kroz igru Avantura za velike i male, obiđu stalnu postavku srpske umjetnosti 18, 19 i 20 vijeka.

Virtuelna izložba dječjih radova biće dostupna na fejsbuk stranici Galerije Matice srpske, gde će se tokom čitave nedelje objavljivati radovi djece iz vrtića Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" koji su tokom ove školske godine učestvovali u edukativnom programu za djecu Moja umjetnička avantura.

Mališani su nakon posjete Galeriji, u svojim vrtićima sa vaspitačicama i likovnim pedagozima stvarali crteže, inspirisani umjetničkim djelima i kulturnim nasleđem čitave Evrope.

Zahvaljujući njima, kao i muzejskim edukatorima Galerije, u javnosti će biti „izloženi" iskreni doživljaji i utisci mališana pretočeni u likovne radove i dečje iskaze.

Oni nas motivišu da stvaramo nove programe i još više se posvećujemo najmlađima.

Avantura za velike i male biće završnica obilježavanja naše proslave, ali i početak novog programa u Galeriji Matice srpske.

Iz Galerije poručuju da su poučeni iskustvima tokom prethodnih mjeseci koji su ljude usmjerili na krug porodice, podstakli na prisnost i ponovo ukazali na vrijednosti porodice, odlučili smo da nastave da njegujemo ovu povezanost i pokrenuli poseban porodični dan u Galeriji Matice srpske.

Roditelji, staratelji, bake i deke sa djecom koristeći porodični vodič, kroz igru uloga i zanimljive igre i zadatke i različite tematske cjeline otkrivaće priče o umjetnicima i umjetničkim djelima koja se čuvaju u Galeriji Matice srpske.

Porodični dan će se tokom juna održavati svake subote od 10.00 do 18.00 sati, po simboličnoj cijeni od 150,00 dinara za cijelu porodicu, izuzev 6. juna kada će ulaz biti besplatan.

Galerija Matice srpske je otvorena 1. juna 1958. godine u današnjoj zgradi na Trgu Galerija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana