Trebinje: Gradonačelnik biblioteci poklonio 80 novih naslova i monografiju grada

Srna
Foto: Srna

TREBINjE- Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je, povodom Svjetskog dana knjige, posjetio trebinjsku Narodnu biblioteku, kojoj je poklonio 80 novih knjiga i prvu zvaničnu, tekstom i fotografijama bogato ilustrovanu monografiju grada nedavno izašlu iz štampe.

Ćurić je tokom posjete razgovarao sa bibliotekarima o izazovima u radu u vrijeme pandemije virusa korona i istakao da Narodna biblioteka, kao i ostale ustanove kulture uvijek mogu da računaju na podršku Gradske uprave, saopšteno je iz Narodne biblioteke Trebinje.

„Raduje me što sam danas ovdje povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava. Ove knjige su simboličan poklon“, rekao je gradonačelnik.

Ćurić je istakao da je zadovoljan stanjem u trebinjskoj biblioteci, te pohvalio rad ove ustanove, koja je samo u prošloj godini, uprkos ograničenjima pandemije, realizovala dva velika projekta - pokrenula proces digitalizacije legata Jovana Dučića i održala nekoliko vrlo značajnih književnih promocija, te pokrenula izdavačku djelatnost.

„Posebno mi je drago što sam se u Narodnoj biblioteci uvjerio da je riječ o radnoj atmosferi i da je primjetan veliki broj novih kvalitetnih događaja u ovoj ustanovi, koje čak ni epidemija i cijela situacija u vezi sa virusom korona nije usporila“, naveo je Ćurić.

On je istakao da je ponosan na to što Narodna biblioteka ima više od 2.000 članova, te što se velika pažnja posvećuje djeci, koja tako stiču naviku čitanja i redovno posjećuju ovu ustanovu.

Direktor Narodne biblioteke Milosava Supić Vuković zahvalila je Ćuriću i Gradskoj upravi za vrijedne poklone i podršku koju pružaju ovoj ustanovi.

Ona je istakla da je grad odgovorio na svaku inicijativu i zahtjev Narodne biblioteke i da ova saradnja treba da bude primjer svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.
 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana