Требиње: Градоначелник библиотеци поклонио 80 нових наслова и монографију града

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је, поводом Свјетског дана књиге, посјетио требињску Народну библиотеку, којој је поклонио 80 нових књига и прву званичну, текстом и фотографијама богато илустровану монографију града недавно изашлу из штампе.

Ћурић је током посјете разговарао са библиотекарима о изазовима у раду у вријеме пандемије вируса корона и истакао да Народна библиотека, као и остале установе културе увијек могу да рачунају на подршку Градске управе, саопштено је из Народне библиотеке Требиње.

„Радује ме што сам данас овдје поводом Свјетског дана књиге и ауторских права. Ове књиге су симболичан поклон“, рекао је градоначелник.

Ћурић је истакао да је задовољан стањем у требињској библиотеци, те похвалио рад ове установе, која је само у прошлој години, упркос ограничењима пандемије, реализовала два велика пројекта - покренула процес дигитализације легата Јована Дучића и одржала неколико врло значајних књижевних промоција, те покренула издавачку дјелатност.

„Посебно ми је драго што сам се у Народној библиотеци увјерио да је ријеч о радној атмосфери и да је примјетан велики број нових квалитетних догађаја у овој установи, које чак ни епидемија и цијела ситуација у вези са вирусом корона није успорила“, навео је Ћурић.

Он је истакао да је поносан на то што Народна библиотека има више од 2.000 чланова, те што се велика пажња посвећује дјеци, која тако стичу навику читања и редовно посјећују ову установу.

Директор Народне библиотеке Милосава Супић Вуковић захвалила је Ћурићу и Градској управи за вриједне поклоне и подршку коју пружају овој установи.

Она је истакла да је град одговорио на сваку иницијативу и захтјев Народне библиотеке и да ова сарадња треба да буде примјер свим локалним заједницама у Републици Српској.
 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана