Teatru u Prijedoru potrebna nabavka tonske i svjetlosne tehnike

Srna
Teatru u Prijedoru potrebna nabavka tonske i svjetlosne tehnike

Prijedor - Pozorištu Prijedor najhitnije je potrebna nabavka nove tonske i svjetlosne tehnike, kao i profesionalnog horskog praktikabla koji je neophodan za održavanje svečanih akademija i horskih nastupa.

Navodi se ovo u izvještaju o radu Pozorišta za 2016. godinu i ističe da bi se na taj način povećao kvalitet programa i stvorila mogućnost za nove sadržaje.

- Za realizaciju ovih potreba, ustanova posjeduje ili sprema projekte i u kontaktu je sa Agencijom za ekonomski razvoj grada Prijedora "PREDA-PD" koja će im pomoći u pronalaženju sredstava - piše u izvještaju.

Prijedorsko pozorište prošle godine je izvelo pet premijera i igralo šest naslova iz ranijih sezona - ukupno 61 igranje uključujući i osam gostovanja, te bilo domaćin za 65 nepozorišnih događaja, što je sve zajedno imalo ukupno 23.000 gledalaca. Organizovalo je devet predstava gostujućih ansambala koje je pogledalo 1.765 ljubitelja pozorišne umjetnosti. I ove, kao i prethodnih godina, u Prijedorskom kulturnom ljetu biće organizovana manifestacija "Pozorište za marku", svojevrsna teatarska revija u kojoj ulaznice za predstave igrane u aktuelnoj pozorišnoj sezoni koštaju jednu KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana