Stiže “Totalna rasprodaja” Mire Furlan: Pogled na svijet koji se raspada

G.S.
Stiže “Totalna rasprodaja” Mire Furlan: Pogled na svijet koji se raspada

BEOGRAD - Knjiga “Totalna rasprodaja”, sačinjena od zbirki kolumni glumice Mire Furlan, biće objavljena u izdanju beogradske izdavačke kuće “Booka”.

- Retko ko je poput Mire Furlan uspevao da od vlastitih, često vrlo privatnih i intimnih životnih situacija, dođe do važnih univerzalnih tema. Spisateljsko umeće proslavljene glumice možda je najbolje vidljivo u njenoj kolumni koju je jednom nedeljno nekoliko godina početkom milenijuma pisala za “Feral tribjun”.

Izabrane kolumne objavljene su prvi put 2009. pod naslovom “Totalna rasprodaja” u izdanju izdavačke kuće “Samizdat”.

I sasvim je svejedno da li Mira Furlan pripoveda o sebi ili o svojoj generaciji, o emigrantima, Holivudu ili prijateljima glumcima, ona uvek besprekorno pogađa srž problema i, što je još važnije, emociju, koju prenosi podjednako moćno kao što je to činila i u glumi - navodi izdavač i dodaje da nije riječ samo o zbirci kolumni, već da su njeni tekstovi uvid u svijet koji se pred našim očima raspada, bilo da je riječ o ekologiji, politici ili kulturi, a da je taj raspad Mira Furlan ulovila u svim detaljima i naizgled sporednim pojavama, te vidjela naš svijet savršeno čisto i aktuelno i danas, gotovo dvije decenije kasnije.

Knjiga će biti objavljena 3. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana