Стиже “Тотална распродаја” Мире Фурлан: Поглед на свијет који се распада

Г.С.
Стиже “Тотална распродаја” Мире Фурлан: Поглед на свијет који се распада

БЕОГРАД - Књига “Тотална распродаја”, сачињена од збирки колумни глумице Мире Фурлан, биће објављена у издању београдске издавачке куће “Боока”.

- Ретко ко је попут Мире Фурлан успевао да од властитих, често врло приватних и интимних животних ситуација, дође до важних универзалних тема. Списатељско умеће прослављене глумице можда је најбоље видљиво у њеној колумни коју је једном недељно неколико година почетком миленијума писала за “Ферал трибјун”.

Изабране колумне објављене су први пут 2009. под насловом “Тотална распродаја” у издању издавачке куће “Самиздат”.

И сасвим је свеједно да ли Мира Фурлан приповеда о себи или о својој генерацији, о емигрантима, Холивуду или пријатељима глумцима, она увек беспрекорно погађа срж проблема и, што је још важније, емоцију, коју преноси подједнако моћно као што је то чинила и у глуми - наводи издавач и додаје да није ријеч само о збирци колумни, већ да су њени текстови увид у свијет који се пред нашим очима распада, било да је ријеч о екологији, политици или култури, а да је тај распад Мира Фурлан уловила у свим детаљима и наизглед споредним појавама, те видјела наш свијет савршено чисто и актуелно и данас, готово двије деценије касније.

Књига ће бити објављена 3. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана