Smiješna strana braka pod svjetlima teatra već devet godina

Aleksandra Glišić
Smiješna strana braka pod svjetlima teatra već devet godina

Banjaluka - "Kako ubiti suprugu i zašto" naziv je predstave koju je po tekstu Antonija Amurija režirao Željko Stjepanović, a ova predstava već devet godina poput magneta privlači publiku u banjalučko Gradsko pozorište "Jazavac".

Glumački duo predstave čine Marina Vodeničar i Mario Lukajić, a svi koji su ih gledali bar jednom uvjerili su se da su dobro savladali zadatke. "Maštoviti" prikazi ubistva bračnog druga ili mogući načini kako ih se riješiti, samo su izduvni ventil za mnoge životne, svakodnevne i obične situacije koje su okosnica ovog komada.

- Uspeh svake predstave se ogleda u dugovečnosti, koja zavisi od publike, to jest od njenog interesovanja za nju. "Kako ubiti suprugu i zašto" na naše veliko zadovoljstvo puni salu i posle toliko vremena, na šta sam izuzetno ponosna - kaže Marina Vodeničar.

Ova beogradska glumica svaki put sa širokim osmijehom pakuje kofere za Banjaluku.

- Volim da igram ovu predstavu i u njoj uživam, i to je ujedno i ono što me najviše veže za nju, ta radost igre koja je dragocena za svakog glumca - otkriva glumica.

Iako komad govori o ritmu savremenog života i poslovnim obavezama koje opterećuju supružnike dok nezadovoljstvo raste, ipak ima vedru stranu.

Na dugovječnost ove priče ponosna je i glumica Dragana Marić, koja je jedan od osnivača "Jazavca". 

- Kao najstarija predstava GPJ "Supruga" se zadržala na repertoaru voljom glumaca, ali i publike, koja uvijek pokazuje veliko interesovanje. Osim toga, drago mi je da se moja prijateljica Marina Vodeničar, jedini saradnik GPJ iz Srbije, bez obzira na obaveze, uvijek odazove pozivu i već devet godina s radošću i uspjehom dolazi da igra - ističe Marićeva, koja se nada da će još dugo godina ova predstava živjeti na sceni "Jazavca".

Humor

- Dopadljivo i duhovito, sa zadivljujućim poznavanjem i dubokim razumijevanjem ćudi ženskog svijeta, autor kroz svakodnevne prizore iznosi pred čitaoca sjajno oslikanu galeriju supruga, prodirući u srž njihove hirovite naravi - opisali su kritičari djelo "Kako ubiti suprugu i zašto" Antonija Amurija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana