Sanda Dodik, dekan Akademije umjetnosti u Banjaluci: Gudački kvarteti šlag u programu Dana Vlade S. Miloševića

Nataša Lazukić
Sanda Dodik, dekan Akademije umjetnosti u Banjaluci: Gudački kvarteti šlag u programu Dana Vlade S. Miloševića

Banjaluka - Manifestacija "Dani Vlade S. Miloševića" ove godine će trajati od 10. do 30. aprila. Organizatori sa Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci najavljuju bogat kulturno-umjetnički program i pozivaju sve poštovaoce muzičke, ali i drugih vrsta umjetnosti da posjete izabrane kulturne događaje.

U program ove izuzetno značajne manifestacije, nastale u čast Vladi Miloševiću, uvršćeni su događaji kojima će biti predstavljen rad cijele banjalučke Akademije umjetnosti.

- S jedne strane, predstavljamo rad naših kolega i studenata, a sa druge strane se osvrćemo na rad Vlade Miloševića. U tom smislu imamo jedan značajan projekat koji je rađen, a to je štampano izdanje njegovih gudačkih kvarteta. To je vrijednost ove manifestacije na koju smo posebno ponosni - rekla je Sanda Dodik, v.d. dekana Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Međusobna saradnja svih članova akademske zajednice i ove godine je na visokom nivou, pa su profesori, asistenti i studenti pokrenuli inicijativu za konferenciju koja će trajati dva dana, a posvećena je kreativnoj industriji. Upriličena će biti i postavka sa Šestog svjetskog bijenala studentske fotografije, književno veče uz "Karavan fantastike", mnogobrojni koncerti gudača, koncert Trija "Les Nounours" i koncert horske muzike.

- Dovodimo najznačajnija i najuspješnija imena iz mnogih oblasti. Gosti iz Indije će ujedno biti i predavači. Imamo goste na tradicionalnim instrumentima iz Kine, goste iz regiona, goste iz udruženja, imamo takođe i izložbe plakata, dvije predstave i niz značajnih promocija - kazala je Dodikova.

Organizator je tradicionalno Akademija umjetnosti, a manifestaciju od nacionalnog značaja podržava i Ministarstvo prosvjete i kulture. Program će ove godine biti održan u prostoru Banskog dvora Kulturnog centra, Muzeja RS, Muzeja savremene umjetnosti RS, Narodnog pozorišta RS, Doma omladine, Dječijeg pozorišta RS i Kamene kuće u tvrđavi Kastel.

- Mi jako pazimo na svoj ugled i trudimo se da publika bude zadovoljna, a svi prostori u gradu koji su namijenjeni za kulturu biće ispunjeni kvalitetnim sadržajima - rekla je Dodikova.

Prepoznatljivost bogate tradicije

"Dani Vlade S. Miloševića" su kulturnog, umjetničkog i edukativnog karaktera. Upravo zbog toga su od početka prepoznatljivi u BiH, ali i regionu.

- Mi uvijek pozivamo naše sugrađane da posjete programe manifestacije jer se za svakoga može naći nešto zanimljivo - istakla je Dodikova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana