Prva epizoda serije Senke nad Balkanom na Sarajevo film festivalu

Agencije
Prva epizoda serije Senke nad Balkanom na Sarajevo film festivalu

Beograd - Pilot epizoda serije "Senke nad Balkanom" autora Dragana Bjelogrlića biće premijerno prikazana na Sarajevo film festivalu.

Za ovu krimi-misteriju scenario su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić. Podsjetimo i da je Bjelogrlićev "Kobra film" seriju realizovao u koprodukciji sa Radio-televizijom Republike Srpske.

Ogradivši se kako je posljednjih godina teško definisati žanr serija i filmova, Bjelogrlić je rekao da su "Senke nad Balkanom" triler-drama s elementima misterije i istorijska fikcija pošto su istorijske događaje i ličnosti ubacili u fiktivni svijet koji su kreirali. Radnja prve sezone serije "Senke nad Balkanom" smještena je u burni period kraja dvadesetih godina prošlog vijeka koji je završen uvođenjem Šestojanuarske diktature.

Kuriozitet je, prema njegovim riječima, što će iste večeri, 21. oktobra, kada počinje emitovanje serije na RTS-u, prva od ukupno 1 epizoda, biti prikazana i na televizijama u Makedoniji, Crnoj Gori i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana