Prioritet Savovanja njegovanje ćirilice

Srna
Prioritet Savovanja njegovanje ćirilice

Šamac - Na izbornoj skupštini Književnog kluba "Savovanje" večeras je u Šamcu izabrano rukovodstvo kluba, koje je poručilo da će prioritet u radu biti njegovanje ćirilice.

Izabran je petočlani izvršni odbor, te potvrđeni mandati predsjedniku kluba Iliji Pavloviću i zamjeniku predsjednika kluba Milovanu Dujkoviću.


Pavlović je zahvalio na ponovnom izboru i istakao da će u narednom četvorogodišnjem mandatu raditi na omasovljenju članstva.

"Širićemo našu duhovnost, da se približimo čitaocu i popularišemo knjigu. Bez knjige nema budućnosti", rekao je Pavlović i dodao da će prioritet kluba biti njegovanje srpskog pisma i ćirilice.

Predsjednik Skupštine opštine Šamac Nikolina Škrbić rekla je da "Savovanje" postoji već 41 godinu i doprinosi njegovanju kulturi.

"Žalim da postojite još mnogo godina. Opština Šamac je shodno svojim mogućnostima pomagala klubu. Trudićemo se da tako i ostane", rekla je Škrbićeva.

Na sjednici je usvojen je izvještaj o radu kluba u četvorogodišnjem mandatu, finansijski izvještaj i planovi za naredne četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana