Predstava „Prljavi veš“ Banjalučkog studentskog pozorišta na sceni festivala u Kragujevcu

Agencije
Predstava „Prljavi veš“ Banjalučkog studentskog pozorišta na sceni festivala u Kragujevcu

Banjaluka - "Banjalučko Studentsko Pozorište" učestvuje na festivalu „Zlatna kulisa“ u Kragujevcu, koji se održava od 9. do 12. marta. Predstavu „Prljavi veš“, u režiji Aleksandra Pejakovića, koja je osvojila više od 20 nagrada, publika će imati priliku da vidi u sali „Prirodno-matematičkog fakulteta“.

 U obrazloženju selektora navodi se da „predstave koje su izabrane za zvanični program festivala „Zlatna kulisa“ potvrđuju princip kojim je selekcija i izvršena ,a to je princip da je pozorište neodvojivo od stvarnosti i da se pozorišnom predstavom može osvetliti ljudska sudbina (komična ili tragična) i duh jednog vremena“.

Izabrane predstave su na najpodesniji način, po riječima selektora, sa izrazitim osjećajem za duh savremenog doba, ali i za pozorišnu tradiciju i konvenciju, prikazale široke mogućnosti teatra, posvećenost i talenat.“ 

Pored Studentskog pozorišta iz Banjaluke, na festivalu u Kragujevcu takmičiće se   pozorišta iz Sremske Mitrovice, Bečeja, Smederevske Palanke, Crvenke, Beograda, Niša, a u čast nagrađenih igraće dramska sekcija kragujevačke Gimnazije.

Organizator Festivala je Studentski kulurni centar Univerziteta u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana