Otvorena izložba slika kolonije “Gradiška 2019”

M. V.
Otvorena izložba slika kolonije “Gradiška 2019”

Gradiška - Izložba umjetničkih djela koja su nastala na 17. likovnoj koloniji “Gradiška 2019”, na jezeru u Lamincima otvorena je u Zavičajnom muzeju u Gradišci. Tokom sedmodnevne kolonije nastala cdž 23 umjetnička djela.

- Na 17. sazivu Likovne kolonije nastala su uglavnom djela na kojim  su motivi Gradiške, prirodni motivi sa jezera Laminci i apstrakcija.

U narednom periodu potrebno je sagledati mogućnost daljeg razvoja likovne kolonije - rekao je direktor Zavičajnog muzeja Bojan Vujinović.

Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Gradiške, Milovan Čikić rekao je da je na 17. Likovnoj koloniji u Lamincima nastalo preko dvadeset umjetničkih djela, deset slikara iz Srbije i Republike Srpske.

Čikić je istakao značaj likovnih djela za lokalnu zajednicu koja nastaju na likovnim kolonijama i dodao da je na dosadašnjim sazivima likovnih kolonija  nastalo oko 300 slika  koje su deponovane u Kulturnom centru.

Organizatori ovogodišnjeg likovnog saziva su Udruženje likovnih umjetnika Gradiška zajedno sa Zavičajnim muzejom, Kulturnim centrom i Turističkom organizacijom, uz pokroviteljstvo Gradske uprave Gradiška.

Izložba će za sve posjetioce biti dostupna narednih 15 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana