Отворена изложба слика колоније “Градишка 2019”

М. В.
Отворена изложба слика колоније “Градишка 2019”

Градишка - Изложба умјетничких дјела која су настала на 17. ликовној колонији “Градишка 2019”, на језеру у Ламинцима отворена је у Завичајном музеју у Градишци. Током седмодневне колоније настала цџ 23 умјетничка дјела.

- На 17. сазиву Ликовне колоније настала су углавном дјела на којим  су мотиви Градишке, природни мотиви са језера Ламинци и апстракција.

У наредном периоду потребно је сагледати могућност даљег развоја ликовне колоније - рекао је директор Завичајног музеја Бојан Вујиновић.

Предсједник Удружења ликовних умјетника Градишке, Милован Чикић рекао је да је на 17. Ликовној колонији у Ламинцима настало преко двадесет умјетничких дјела, десет сликара из Србије и Републике Српске.

Чикић је истакао значај ликовних дјела за локалну заједницу која настају на ликовним колонијама и додао да је на досадашњим сазивима ликовних колонија  настало око 300 слика  које су депоноване у Културном центру.

Организатори овогодишњег ликовног сазива су Удружење ликовних умјетника Градишка заједно са Завичајним музејом, Културним центром и Туристичком организацијом, уз покровитељство Градске управе Градишка.

Изложба ће за све посјетиоце бити доступна наредних 15 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана