Otvoren Likovni sabor Majevica 2017

Srna
Otvoren Likovni sabor Majevica 2017

Lopare - U Gornjem Priboju kod Lopara otvoren je 10. Likovni sabor "Majevica 2017" u čijem radu će učestvovati 12 umjetnika iz Švedske, Srbije, Hrvatske i Republike Srpske.

Sabor organizuje "Atelje 313" čiji je osnivač profesor Miladin Lukić.


Načelnik opštine Lopare Rado Savić svečano je otvorio Likovni sabor i izrazio zahvalnost Lukiću što je izgradio prelijepi "Atelje" koji služi narodu Majevice da prihvati prijatelje i goste iz dalekih krajeva.

On je istakao da je za Lopare likovni sabor značajan događaj koji promoviše ovu majevičku opštinu.

Lukić je rekao da će likovni sabor trajati do 26. juna i da je večeras izloženo 100 slika, od kojih je polovina njegovih, a polovina sa prethodnih likovnih sabora.

Slikar-grafičar iz Beograda Ljiljana Stojanović kaže da dolazi treći put na likovno saborovanje.

"Ovde je predivan predio, predivni ljudi i ovih dana ću raditi, ali i uživati u ambijentu Majevice", rekla je Stojanovićeva.

Učesnici ovogodišnjeg sabora su Rade Ristić, Dušan Mikonjić Maher, Ljiljana Stojanović, Snežana Dekrić, Gigo Đuragić i Milan Milić Jagodinski iz Srbije, Miro Zovko iz Hrvatske, Enes Lević iz Švedske, Ivana Grahovac, Milan Ćeranić, Vesna Todorović i organizator Miladin Lukić iz Republike Srpske.

Pokrovitelj Sabora je opština Lopare, a manifestaciju su pomogli Rudnik i Termoelektrana "Ugljevik", preduzeće "SAS" Priboj i Pedagoški fakultet Univerziteta Istočno Sarajevo. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Preminuo čuveni režiser
Preminuo čuveni režiser
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana