Otac Nebojše Glogovca donio cvijeće na grob svog sina

G.S.
Otac Nebojše Glogovca donio cvijeće na grob svog sina

Dvije godine je prošlo od kada nas je napustio legendarni Nebojša Glogovac, a tuga i bol za preminulim glumcem ne jenjavaju.

Otac glumačke legende Nebojše Glogovca, Milovan Glogovac, u svešteničkoj odori došao je danas na Novo groblje kako bi upalio svijeću za sina. U rukama je držao buket crvenog i ljubičastog cvijeća koje je pažljivo postavio na spomenik.

Milovan je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u tišini zapalio svijeću za Nebojšu i pomolio se.

Nebojši Glogovcu je, podsjetimo, rođendan bio 30. avgusta kada su povodom tog dana u Trebinju održani Dani Nebojše Glogovca (29. i 30.avgust), festival umjetnosti koji je organizovala porodica i prijatelji, piše Blic.

Festival je otvorila glumica Branka Katić, Nebojšina prijateljica, koleginica i filmska partnerka kojoj je ovo prva posjeta Trebinju. U svom obraćanju trebinjskoj publici, Branka je u dirljivom govoru između ostalog rekla:

„Rijetki su ljudi sa toliko dara, toliko suštinskog razumijevanja ljudske duše i sposobnosti i želje da to svima nama podare. Sa Nebojšom smo svi bili bolji, mudriji, duhovitiji i uvijek, baš uvijek radosni. Toliko nam je svima dao i pokazao kako se voli do kraja, kako se živi punim plućima, kako se ne štedi ni trun energije već sve ide u slavu istine, ljubavi, ljepote i te naše umjetnosti za koju je imao čaroban dar. Divan drug, moćan glumac, nježni dasa, faca, naš Glogi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana