Отац Небојше Глоговца донио цвијеће на гроб свог сина

Г.С.
Отац Небојше Глоговца донио цвијеће на гроб свог сина

Двије године је прошло од када нас је напустио легендарни Небојша Глоговац, а туга и бол за преминулим глумцем не јењавају.

Oтац глумачке легенде Небојше Глоговца, Милован Глоговац, у свештеничкој одори дошао је данас на Ново гробље како би упалио свијећу за сина. У рукама је држао букет црвеног и љубичастог цвијећа које је пажљиво поставио на споменик.

Милован је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у тишини запалио свијећу за Небојшу и помолио се.

Небојши Глоговцу је, подсјетимо, рођендан био 30. августа када су поводом тог дана у Требињу одржани Дани Небојше Глоговца (29. и 30.август), фестивал умјетности који је организовала породица и пријатељи, пише Блиц.

Фестивал је отворила глумица Бранка Катић, Небојшина пријатељица, колегиница и филмска партнерка којој је ово прва посјета Требињу. У свом обраћању требињској публици, Бранка је у дирљивом говору између осталог рекла:

„Ријетки су људи са толико дара, толико суштинског разумијевања људске душе и способности и жеље да то свима нама подаре. Са Небојшом смо сви били бољи, мудрији, духовитији и увијек, баш увијек радосни. Толико нам је свима дао и показао како се воли до краја, како се живи пуним плућима, како се не штеди ни трун енергије већ све иде у славу истине, љубави, љепоте и те наше умјетности за коју је имао чаробан дар. Диван друг, моћан глумац, њежни даса, фаца, наш Глоги”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана