Opera Sankt Peterburga 14. aprila u Banjaluci

Srna
Opera Sankt Peterburga 14. aprila u Banjaluci

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci 14. aprila biće održano vokalno-klavirsko veče "Zvijezde Opere Sankt Peterburga", saopšteno je iz ove ustanove kulture.

Iz Narodnog pozorišta Republike Srpske napominju da će ovo biti druga posjeta ovog ruskog ansambla Banjaluci gdje su nastupili i 2017. godine, te da će publika za jednu kupljenu ulaznicu drugu dobiti na poklon.

Pred publikom će nastupiti laureati međunarodnih takmičenja, umjetnici Opere Sankt Peterburga - Marija Černiševa /klavir/, Jevgenija Kravčenko (sopran), Sofja Nekrasova (sopran), Larisa Pominova (mecosopran), Vladislav Mazankin (tenor) i Valerij Kaula (bas).

Državni kamerni muzički teatar - Opera Sankt Peterburga osnovan je 1987. godine i veoma je poznat u Rusiji i u inostranstvu.

Umjetnički direktor i osnivač teatra je narodni umjetnik Ruske Federacije Jurij Isakovič Aleksandrov, svjetski poznat reditelj koji je režirao na najprestižnijim scenama kao štp su Arena di Verona, Metropoliten opera, La skala, Boljšoj i Marijinski teatar.

Iz Narodnog pozorišta Republike Srpske navode da su posljednjih godina predstave teatra uspješno izvedene u Francuskoj, Grčkoj, Srbiji, Finskoj, Letoniji, Estoniji, Poljskoj, Azerbejdžanu, Kazahstanu, Egiptu, Turskoj, Uzbekistanu, Tadžikistanu, UAE i Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Preminuo čuveni režiser
Preminuo čuveni režiser
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana