Narodno pozorište Republike Srpske: Potpisan protokol o saradnji sa Centrom za kulturu Tivat

I. B.
Narodno pozorište Republike Srpske: Potpisan protokol o saradnji sa Centrom za kulturu Tivat

BANjALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske potpisalo je sporazum o saradnji sa Centrom za kulturu Tivat.

Ovaj sporazum potpisan je u subotu, a potpisnici ovog protokola Goran Božović, direktor Centra za kulturu Tivat i direktorka NPRS Dijana Grbić, izrazili su zajedničke želje da u okviru svojih aktivnosti razvijaju saradnju u oblasti kulture i umjetnosti, a sa ciljem unapređenja razvoja, očuvanja i širenja pozorišne umjetnosti i očuvanja kulturnog i istorijskog nasljeđa.

Potpisnici su se sporazumjeli o razmjeni predstava postojećih repertoara na scenama u Tivtu i Banjaluci, realizaciji zajedničkih projekata, razmjeni pozorišnih umjetnika i obuci stručnih saradnika iz oblasti tehničkih i umjetničkih zanata, kao i zajedničkim realizacijama gostovanja i učešća na odgovarajućim festivalima.

Centar za kulturu Tivat učestvovao je na manifestaciji “Dani Jagoša Markovića” sa predstavom “Ćelava pjevačica” Ežena Joneska i to je posljednja predstava koju je režirao prerano preminuli Jagoš Marković. Grbićeva je izjavila da je upravo Jagoš zaslužan za uspostavljanje saradnje između ove dvije kulturne institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Preminuo čuveni režiser
Preminuo čuveni režiser
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana