Na Džez dejtu pobijedili šund

Aleksandra Glišić
Na Džez dejtu pobijedili šund

Banjaluka - Muzička avantura u koju se zahvaljujući "Kombajn kvartetu" upustila banjalučka publika najljepša je uvertira za praznike koji stižu.

Prepuna sala Narodnog pozorišta Republike Srpske i džez muzičari koji svu stvaralačku energiju koriste da prirede nezaboravan doživljaj publici slika su koja se mogla vidjeti dvije večeri zaredom. Koliko Banjalučani vole "Džez dejt", koji je već postao prepoznatljiv znak "Kombajn kvarteta" u decembru, najbolji je dokaz da se za oba nastupa tražila karta više.

Svi koji su imali priliku da vide nastupe održane 26. i 27. decembra uživali su u muziciranju Milana Savića (klavijature), Siniše Tešanovića (gitara), Dejana Đorđevića (bas, kontrabas) i Dejana Trkulje (bubanj), koji čine "Kombajn kvartet". Gosti koncerta bili su dva vrhunska muzičara Vladimir Tubić i Duško Šobat.

- Prezadovoljni smo odzivom publike, a posebno činjenicom kako su ljudi prihvatili našu muziku, s obzirom na to da je instrumentalna. To je nešto novo na ovim prostorima, što baš nije popularno. Osjetila se zaista divna atmosfera i postigli smo cilj, odnosno prenijeli lijepu emociju do svih koji su nas slušali - kaže Dejan Trkulja.

A koliko su njihove note dotakle ljubitelje kvalitetnog zvuka vidjelo se po aplauzima i vraćanju muzičara na bis.

Trkulja najavljuje da slijedi snimanje muzike, a nisu još precizirali kada će imati novi nastup.

Na sceni je uživao i jedan od gostiju ovog koncerta, džez gitarista Vladimir Tubić, koji je za mnogobrojnu publiku izveo kompoziciju "Slide it Down", sa svog prvog autorskog albuma.

- Zaista sam uživao na koncertu, publika i atmosfera bili su odlični. Mada, moram priznati da nam je bilo lijepo i poslije koncerta na džemovanju u kafeu "Mone" - kazao je Tubić.

Jednako kao i publika koncertima su oduševljeni i muzičari, koji su kolegama iz "Kombajn kvarteta" uputili brojne čestitke i pozitivne komentare na društvenim mrežama.

- "Kombajn kvartet" sa gostima Tubom i Duškom pokazali i dokazali i sebi i publici da vrijedi to čime se bave. Muzikom!!! Ima nade - napisala je na svom "Fejsbuk" profilu glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Slađana Zrnić.

Utisci

- Ako je pozorišna sala sa oko 350 mjesta bila puna obje večeri, činjenica je da je ovakva muzika, i pored agresivnosti šund muzičke scene, uspjela da okupi ovako veliki broj ljubitelja i poznavalaca džez muzike - podijelili su utiske na društvenim mrežama muzičari iz "Kombajn kvarteta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana