Marija Omaljev-Grbić - Scena melem za dušu

Vanja Štrbac
Marija Omaljev-Grbić - Scena melem za dušu

BANjA LUKA - Za glumca je najbolje da igra što različitije uloge. Igrajući uvijek iste ulazimo u jedan kalup, a glumcu je potrebno da igra što više različitih uloga, jer treba da se razvija, i da što više izvlači iz sebe, jer svi mi imamo u sebi i dobrog i lošeg.

Ovo je za "Glas Srpske" rekla zagrebačka glumica Marija Omaljev-Grbić, koja u popularnoj TV seriji "Dolina sunca" igra Natašu.

- Nataša je jedan klasični tip dobre, poslušne djevojke. Zanimljivo mi je bilo postati ona, s obzirom na to da sam u seriji "Zakon ljubavi" igrala zločestu, razmaženu Unu - rekla je ova glumica.

Dodala je da joj je ova uloga veoma interesantna, jer je Nataša sasvim drugačija od nje u privatnom životu.

- Bio je pravi izazov snalaziti se u ovako brzom tempu rada i da pokušam napraviti jedan lik, a da ostanem dosljedna u tome - istakla je ona.

Ova mlada glumica je završila glumačku akademiju u Sarajevu, gdje je napravila svoje prve glumačke korake i zato sebe smatra i bosanskohercegovačkom glumicom.

- Imamo jako lijepu saradnju i sa kolegama iz Banje Luke. Voljela bih da svi imaju tako lijepe odnose kao što ih imaju glumci - naglasila je Omaljev-Grbić.

Osim pred kamerama, svoj glumački talenat pokazala je i u brojnim pozorišnim predstavama.

- Pozorište je dobro za dušu, a gluma pred kamerama je dobra na neki način za glumački trening i za džep. I jedno i drugo je podjednako zanimljivo i nikada u životu ne bih radila nešto što ne volim. Ne znam kako neki ljudi mogu snimati serije samo zbog novca - rekla je Omaljev-Grbić.

Prema njenim riječima, najljepši i nezamjenjiv osjećaj za glumca je onaj trenutak kada dobije ulogu.

Do sada je igrala u pozorišnim predstavama "Rodoljupci", "Ženidba", "Prvi put s ocem na izbore", u serijama "Pečat", "Krv nije voda", "Zakon ljubavi", "Zauvek mlad", "Kućni ljubimci" i u nekoliko kratkih filmova.

- Kada se spuste zavjese i opet postanem Marija, uživam u onim naizgled nezanimljivim stvarima. Volim da provodim vrijeme sa svojim suprugom, da se odmaram, idem u šetnju. To je ono što me ispunjava - zaključila je Omaljev-Grbić.

Blanš

- Mislim da još nisam odigrala ulogu koja je posebno obilježila moju karijeru. Kada je riječ o dosadašnjim predstavama, posebno mi je draga uloga Blanš u komadu "Tramvaj zvani želja", koja je bila moja diplomska predstava. To je bila kompletna uloga, koja ima svoj početak i kraj, koja je jako komplikovana i samim tim zanimljiva za igranje - rekla je Marija Omaljev-Grbić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana