Luksuzna izdanja Tolkinovih djela u pretprodaji: Dva bisera fantastike na srpskom jeziku

B. P.
Luksuzna izdanja Tolkinovih djela u pretprodaji: Dva bisera fantastike na srpskom jeziku

BEOGRAD - Izdavačka kuća “Publik praktikum” raspisala je pretplatu za dva nova izdanja Tolkinovih djela. Prvi put na srpskom jeziku biće objavljena jedna od centralnih priča Tolkinovog legendarijuma “Beren i Lutijena” u prevodu Vladimira D. Jankovića.

Pored ovog remek-djela, biće objavljena i knjiga “Farmer Gil od Hama” u prevodu Vesne Stojković. Istorija o Berenu i Lutijeni bila je, ili postala, ključna stvar u razvoju “Silmariliona” - knjige mitova i legendi iz Prvog doba Svijeta čiji je tvorac Dž.R.R. Tolkin.

Osnov priče, koji nikada nije promijenjen, jeste sudbina Berena i Lutijene, koja je zasjenila njihovu ljubav, jer Beren je bio smrtan čovjek, a Lutijena besmrtna Vilovnjakinja.

Za razliku od ovog ostvarenja, “Farmer Gil od Hama” je knjiga namijenjena najmlađim čitaocima. Kao i “Hobita” i “Roverandom”, Tolkin je “Farmera Gila od Hama” prvo smislio kako bi zabavio svoju djecu, a potom je to izraslo u nešto mnogo složenije. Njegova konačna verzija je maštovita pripovijest za čitaoce svih uzrasta koji uživaju u dobroj priči.

Obje knjige biće objavljene u tvrdom povezu, a krasiće ih ilustracije Alana Lija (“Beren i Lutijena”) i Polin Bejns (“Farmer Gil od Hama”). Knjige će u pretprodaji, po povlašćenim cijenama, biti do 25. oktobra, a već 26. oktobra naći će se u redovnoj prodaji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana