Izložba Prostor, oblik, dodir gostuje u Moskvi

Srna

Banjaluka - Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske predstaviće se izložbom "Prostor, oblik, dodir" publici u Moskvi na 20. Međunarodnom festivalu "Intermuzej 2018", koji će od 31. maja do 3. juna, okupiti više od 400 muzeja iz svijeta.

Muzej savremene umjetnosti Srpske učestvovaće na 20. Međunarodnom festivalu "Intermuzej 2018" na poziv Ministarstva kulture Ruske Federacije i Foruma slovenskih kultura.


Portparol ovog muzeja Branka Šestić istakla je značaj gostovanja na ovom festivalu, koji je jedan od vodećih svjetskih manifestacija ovog tipa.

"Kao muzejska institucija koja je nagrađena specijalnim priznanjem za kreativnost i rad sa publikom u okviru nagrade žŽivaž za najbolji muzej jugoistočne Evrope u 2014. godini, naš muzej je dobio poziv da se predstavi izložbom žProstor, oblik, dodirž u okviru izložbenog dijela festivalskog programa, pod okriljem Foruma slovenskih kultura, osnivača ove prestižne nagrade i jednog od partnera ovogodišnjeg festivala", rekla je Srni Šestićeva.

Učešće Muzeja na ovom prestižnom internacionalnom festivalu u Moskvi biće realizovano uz podršku kabineta predsjednika Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i Uneskovog regionalnog Biroa za nauku i kulturu u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana