Izložba digitalnih fotografija Darka Kovačevića otvorena do 7. oktobra

Srna
Foto: katera.news

ISTOČNO SARAJEVO - Izložbu prvog ciklusa digitalne fotografije pod nazivom "Front" Darka Kovačevića iz Istočnog Sarajeva svi ljubitelje ove vrste umjetnosti mogu pogledati do 7. oktobra u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Izložba je otvorena sinoć ugostiteljskom objektu "Mister Elefant" u okviru platforme "Kultura pod maskama" i prikazuje prvu seriju fotografija iz ciklusa "Koncert koncept".

Kovačević je na otvaranju izložbe rekao Srni da se već 20 godina amaterski bavi digitalnom fotografijom u čemu je žanr koncertne fotografije jedan od najvažnijih aspekata.

"Budući da gomila tih fotografija stoji u praznim hard-diskovima i folderima, odlučio sam se za koncept izložbe koji je planiran u tri dijela. Ovo je prvi dio i zove se `Front` budući da su na fotografijama prikazani portreti izvođača koji na koncertima djeluju u prvom planu izvođačke interakcije s publikom", rekao je on.

U narednih devet mjeseci, kaže Kovačević, biće realizovane i druge dvije izložbe, sa pozadinskim muzičarima i prikazivanjem bine u cjelini.

Prema njegovim riječima, velika je razlika gledati neku fotografiju na računaru ili gledati je kao odštampanu na zidu, dodajući kako smatra da veliki broj slika koje posjeduju, ipak, treba da budu viđene.

Kovačević je najavio mogućnost održavanja izložbe portreta u Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu, što će zavisiti od epidemiološke situacije u narednom periodu.

Otvaranju izložbe, koja je održana u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama, prisustvovalo je dosta posjetilaca, među kojima su bila i pojedina lica koja su prikazana na izloženim fotografijama.

Kovačević, koji je docent za engleski jezik na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Istočno Sarajevo, naglašava da se digitalnom fotografijom bavi amaterski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana