Grejson Peri odabrao Banjaluku za umjetničku stanicu

Aleksandra Madžar
Grejson Peri odabrao Banjaluku za umjetničku stanicu

Banjaluka - Jedan od najpoznatijih britanskih savremenih umjetnika Grejson Peri prisustvovaće otvaranju svoje izložbe "Taština malih razlika" u četvrtak, 7. septembra, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Ovu informaciju potvrdili su i u Muzeju, ponosni što će, u saradnji sa British Councilom ugostiti ovog svjetski priznatog umjetnika, dobitnika "Tarnerove nagrade", u okviru turneje njegove izložbe "Taština malih razlika" po zapadnom Balkanu, koja uključuje Novi Sad, Prištinu, Sarajevo, Banjaluku i Tiranu.

Posebnost izložbe u MSU RS jeste činjenica da je ovo jedini grad u okviru balkanske turneje koji će umjetnik posjetiti, a osim prisustva na otvaranju izložbe Grejson Peri će održati i predavanje u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra. Predavanje i otvaranje izložbe biće otvoreni za javnost, a svi zainteresovani za predavanje svoj dolazak treba da potvrde na broj telefona 051/215-364 ili putem linka njnjnj.britishcouncil.ba. Broj mjesta je ograničen. Izložba "Taština malih razlika" se sastoji se od šest monumentalnih tapiserija koje istražuju britansku fascinaciju stilom i klasnim razlikama. Ovom izložbom Grejson Peri istražuje vlastitu fascinaciju pitanjem ukusa i klase. Tapiserije su nastajale istovremeno s dokumentarnom serijom britanske televizije Kanal 4 "S Grejsonom Perijem neukus ni slučajno/All in the Best Possible Taste with Grayson Perry", koja je nagrađena prestižnom nagradom BAFTA, koja će tokom trajanja izložbe biti emitovana i na RTRS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana