Domaća izdanja knjiga za biblioteke u 42 opštine

Srna
Domaća izdanja knjiga za biblioteke u 42 opštine

Banjaluka - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske otkupiće 44 knjige objavljene u RS 2015. i 2016. godine koje će biti dodijeljene narodnim bibliotekama u 42 opštine u Srpskoj.

Knjige će biti otkupljene od 11 izdavača, a na javni konkurs prijavilo ih se 15 sa ukupno 99 publikacija. Komisija za otkup knjiga izabrala je publikacije na osnovu kriterijuma utvrđenih konkursom, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Za otkup su konkurisali izdavači knjiga od značaja za kulturu i umjetnost RS iz domaće književnosti, prevedene književnosti, te publikacija iz oblasti umjetnosti koje predstavljaju srpsko kulturno nasljeđe i savremenu kulturu i umjetnost. Izdavači su mogli ponuditi više izdanja.

Kriterijumi za izbor bili su ukupna književna i umjetnička vrijednost djela, kulturni i javni interes objavljivanja djela, promocija i afirmacija književnosti i kulture, te kvalitetna realizacija sadržaja i tehnička opremljenost publikacije.

Knjige će biti otkupljivane po ponuđenoj cijeni. Cijene navedene u ponudi ne mogu se naknadno mijenjati, a troškove dostavljanja bibliotekama snosiće izdavači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana