„Dani sloge“ od 26. do 28. novembra

Srna
Foto: skrinšot

ISTOČNO SARAJEVO - Treći horski festival „Dani Sloge“ biće održani od 26. do 28. novembra u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Festival organizuju Srpsko pjevačko društvo „Sloga“, Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Matična biblioteka Istočno Sarajevo, a blagoslov je dao Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Prvog dana festivala, 26. novembra, u 19.00 časova biće održan koncert u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Drugog dana festivala, 27. novembra, u 18.00 časova na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće promovisana knjiga Steve Kaluđerčića.

Trećeg dana festivala, 28. novembra, u 09.30 časova biće služena Sveta ligurgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu, saopšteno je iz Srpskog pjevačkog društva „Sloga“.

Na ovogodišnjim „Danima Sloge“, osim hora „Sloga“, učestvovaće i Hor „Sveta Jelena Anžujska“ iz Gacka, „Pobratimstvo“ iz Foče, Hor Bogoslovije „Sveti Petar Dabrobosanski“ iz Foče, Somborsko pjevačko društvo iz Sombora, Crkveni hor „Sveti Roman Melod“ iz Subotice i Crkveni hor „Sveti Georgije“ iz Bečeja.

Ulaz tokom sva tri dana festivala biće besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana