„Дани слоге“ од 26. до 28. новембра

Срна
Foto: скриншот

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Трећи хорски фестивал „Дани Слоге“ биће одржани од 26. до 28. новембра у Источном Сарајеву и Сарајеву.

Фестивал организују Српско пјевачко друштво „Слога“, Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву и Матична библиотека Источно Сарајево, а благослов је дао Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Првог дана фестивала, 26. новембра, у 19.00 часова биће одржан концерт у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Другог дана фестивала, 27. новембра, у 18.00 часова на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву биће промовисана књига Стеве Калуђерчића.

Трећег дана фестивала, 28. новембра, у 09.30 часова биће служена Света лигургија у Саборној цркви у Сарајеву, саопштено је из Српског пјевачког друштва „Слога“.

На овогодишњим „Данима Слоге“, осим хора „Слога“, учествоваће и Хор „Света Јелена Анжујска“ из Гацка, „Побратимство“ из Фоче, Хор Богословије „Свети Петар Дабробосански“ из Фоче, Сомборско пјевачко друштво из Сомбора, Црквени хор „Свети Роман Мелод“ из Суботице и Црквени хор „Свети Георгије“ из Бечеја.

Улаз током сва три дана фестивала биће бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана