Bardača okuplja 14 umjetnika

D. J.
Bardača okuplja 14 umjetnika

SRBAC - Trideset i osmi saziv međunarodne Likovno-ekološke kolonije “Bardača - Srbac 2021” počeće uz učešće 14 akademskih slikara iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Švedske i Republike Srpske.

Radovan Mitraković, direktor Centra za kulturu i sport Srbac, kaže da je otvaranje saziva planirano u 19 časova u srbačkom Domu kulture.

- Početak rada kolonije ćemo ozvaničiti pozorišnom predstavom “Vija doloris” u izvođenju pozorišta “Masuka” iz Velike Plane iz Srbije, a ulaz je besplatan. Za vrijeme trajanja saziva biće organizovani razni sadržaji za slikare, a izložba nastalih radova će biti organizovana 4. jula - rekao je Mitraković.

Mitraković kaže da se umjetnici ponovo okupljaju na Bardači nakon dvije godine, jer je prošle godine saziv bio prilagođen epidemiološkim uslovima.

- Zbog pandemije virusa korona slikari su prošle godine stvarali u svojim domovima, a radove su nam poslali poštom, za šta su uredno dobili honorare. Nije bilo ni planirane škole slikanja za talentovane učenike, a uspjeli smo organizovati samo završnu izložbu - dodao je Mitraković.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana