UKC donirao domu zdravlja lijekove i medicinski materijal

Srna
UKC donirao domu zdravlja lijekove i medicinski materijal

DRVAR - Domu zdravlja u Drvaru danas su uručeni lijekovi i medicinski materijal koje je donirao Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske.

Donaciju je uručio zamjenik generalnog direktora UKC-a Srpske Nenad Stevandić.

Direktor Doma zdravlja u Drvaru Jasna Tica izjavila je Srni da je donacija UKC-a izuzetno važna za ovu zdravstvenu ustanovu.

"Sanitetski materijal koji se svakodnevno koristi i lijekovi olakšaće rad zaposlenima u Domu zdravlja i službi Hitne pomoći", rekla je Tica i dodala da i ambulanta u Bosanskom Grahovu pripada ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ona je ukazala na to da Dom zdravlja u Drvaru radi u veoma teškim uslovima.

"Zaposlenima kasne plate devet mjeseci, veliki su dugovi prema dobavljačima i poreskoj upravi, a rad dodatno otežava loše grijanje, jer zaposleni veći dio vremena rade u hladnim prostorijama", kaže Tica.

Prema njenim riječima, najpotrebnije je da u narednom periodu budu rekonstruisane prostorije Hitne pomoći, nabavljeni medicinski aparati i materijal, a neophodna je i finansijska pomoć da bi Dom zdravlja u Drvaru normalno funkcionisao.

Tica je zahvalila UKC-u za vrijednu donaciju, kao i opštinskom rkovodstvu i kantonalnom ministru rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglih koji pružaju podršku drvarskom Domu zdravlja da može funkcionisati.

Stevandić je rekao Srni da je cilj da u Drvaru bude napravljen mali regionalni centar bez obzira na zdravstveni sistem Livanjskog kantona.

"U Drvaru je više od 6.000 stanovnika, u Grahovu čak nema ni stalnog ljekara nego kolege iz Drvara dolaze da rade u ambulantu u Bosansko Grahovo. Mi ćemo vrlo brzo dogovoriti i sa našim Ministarstvom zdravlja da se u Drvaru stvori jedan mali regionalni centar kome treba posvetiti više pažnje", naglasio je Stevandić.

Prema njegovim riječima, UKC Republike Srpske upoznat je da je Domu zdravlja u Drvaru potrebna nova dijagnostika i rekonstrukcija Hitne pomoći da bi se u budućnosti mogao razviti u regionalni zdravstveni centar.

Uručenju donacije prisustvovali su i ministar rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglih Livanjskog kantona Vasilija Broćeta, načelnik opštine Drvar Dušica Runić, delegati iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Dragana Damjanović i Goran Broćeta.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana