Student generacije Đorđe Đukanović dobio posao asistenta: Iz klupa za katedru

Danijela Bajić
Student generacije Đorđe Đukanović dobio posao asistenta: Iz klupa za katedru

BANjALUKA - Da veliki trud i rad daju sjajne rezultate najbolje zna mladi magistar farmacije Đorđe Đukanović iz Banjaluke, koji je prvi u svojoj generaciji sa najvišom ocjenom odbranio završni ispit i na taj način obezbijedio posao asistenta na Medicinskom fakultetu u Banjaluci.

Za diplomski rad ovaj dvadesetčetvorogodišnjak odabrao je, kaže, jako zanimljivu temu “Uloga biohemijskih markera u dijagnostici osteoporoze”, a najveća podrška mu je bila djevojka Željka Svjetlanović, koja je lani zajedno sa njim pripremala završni ispit. 

Đorđe je, kako kaže, znao da je jedan od studenata na fakultetu koji ima visok prosjek, ali ni slutio nije da je upravo on najbolji, zbog čega su ga krajem prošle godine pozvali sa Medicinskog fakulteta i Univerziteta u Banjaluci da primi odlikovanja. 

- U momentu kad sam saznao da sam proglašen za studenta generacije bio sam jako srećan. To je velika satisfakcija za uloženi rad i energiju i potvrda da se moj trud kroz sve te godine isplatio. Posebno što to na neki način možda više znači moj porodici i djevojci nego meni. Drago mi je da je sve to tako ispalo i neću stati na ovome - kazao je Đukanović za “Glas Srpske” i dodao da je fakultet završio sa prosjekom ocjena 9,64.

On priča da mu je dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić ponudio posao i ovih dana bi trebalo da potpiše ugovor da radi kao asistent na farmakologiji. 

- Ovo mi je jedna od interesantnijih oblasti, zbog čega mi je drago što sam dobio takvu ponudu, prvenstveno jer uključuje mogućnost daljeg usavršavanja kroz struku - rekao je Đukanović.

Dodao je da se na nagovor majke upisao na smjer farmaceutskog tehničara u srednjoj školi, a s obzirom na to da mu se taj poziv odmah dopao, nije puno razmišljao o upisu na fakultet.

- Nije bilo lako uskladiti obaveze za vrijeme petogodišnjeg studija, ali nije ni toliko teško. Sve je stvar organizacije. Sve se može kad se hoće - priča Đukanović, koji je posebno zahvalan mentoru profesorici Jasminki Nikolić.
Nikolićeva, koja je toku petogodišnjeg studija farmacije Đorđu i Željki predavala četiri predmeta, dva na trećoj i dva na završnoj godini studija, o svojim studentima ima samo riječi hvale.

- Njihove ocjene bile su isključivo desetke. Želim da naglasim da brojni studenti farmacije generalno zaslužuju pohvale. U takvim okolnostima nije lako biti najbolji, a to su zaista bili Đorđe i Željka. Sa lakoćom su polagali sve ispite, pri tome su koristili prve moguće rokove - ispričala je Nikolićeva.

Dodala je da zato nije bila iznađena da je kolega prvi u svojoj generaciji odbranio završni ispit i to sa najvišom ocjenom.

- Bila sam sa zadovoljstvom mentor za izradu završnih radova Đorđu i Željki, pri tome sam istinski uživala. Bili su samostalni i kreativni. Ipak nešto me posebno oduševilo, a to je njihova skromnost, što nije česta osobina izuzetno sposobnih studenata - kazala je Nikolićeva.
 

PRIMJER 

Prema riječima profesorice Jasminke Nikolić, prava je sreća da studenti poput Đorđa Đukanovića mogu da ostanu na Medicinskom fakultetu.

- Takođe, sreća je da baš oni svojim radom budu primjer budućim generacijama - istakla je Nikolićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana