Stanje na putevima: Magla smanjuje vidljivost

Srna
Stanje na putevima: Magla smanjuje vidljivost

BIJELjINA - Većina puteva u Republici Srpskoj i FBiH jutros je prohodna, a zbog niske temperature vozači se upozoravaju na poledicu u višim predjelima i preko planinskih prevoja, a u nižim dijelovima na prilazu mostovima, nadvožnjacima i tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog jutarnje magle.

U FBiH magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, naročito na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Drvar, Ključ-Sanski Most, na auto-putu Zenica-Tarčin, kao i na putevima na širem području Sarajeva, Žepča, Maglaja, Kiseljaka, Viteza, Gračanice i Kalesije.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se jednom trakom odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), te na regionalnom pravcima Bistrica - Podgrab i Ukrina - Gornja Vijaka.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Lapišnica-Ljubogošta zbog radova u tunelu „Čeljigovići“ i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica (Ugar) zbog radova u tunelu „Ugar“.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog pravca Banjaluka - Stari Majdan dva, te na regionalnom putu Ugljevička Obrijež - Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica „Numera“, kao i na dionici Šipovo - entitetska granica (Novo Selo).

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu granični prelaz Vardište - entitetska granica Novo Goražde - entitetska granica Ustikolina - Gacko, na dionici entitetska granica Stanić Rijeka - entitetska granica Karuše, te na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka - auto-put - Banjaluka - Sim Impeks. Vozačima se skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu dionica Klašnice 2 - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na magistralnom putu na dionici Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH zbog radova u tunelima „Crnaja“ i „Skela“ na pravcima Konjic-Jablanica i Jajce - Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja.

Usporeno, zbog radova, saobraća i na putnim pravcima Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana