Šamac: Komunalni poslovi u 2020. preduzeću "Slobodna zona"

Srna
Šamac: Komunalni poslovi u 2020. preduzeću "Slobodna zona"

ŠAMAC - Odbornici Skupštine opštine Šamac su na redovnoj sjednici odlučili da se poslovi pružanja komunalnih djelatnosti u 2020. dodijele Javnom preduzeću "Slobodna zona" Šamac.

Predsjednik Skupštine Nikolina Škrbić rekla je novinarima nakon sjednice da će načelnik opštine u narednih mjesec sa "Slobodnom zonom" potpisati ugovor, a ti poslovi će se obavljati po cjenovniku koje je ustanovilo ovo preduzeće i saglasnost dala Skupština. 

Nakon sjednice Škrbićeva je podsjetila da je ovo preduzeće i u prethodne četiri godine obavljalo poslove komunalne djelatnosti na području opštinu Šamac, odnosno uređenje zelenih površina, odvoz smeća iz stambenih i poslovnih objekata i održavanje javnih površina. 

Škrbićeva je dodala da je podršku odbornika danas dobio i Kalendar kulturnih aktivnosti za 2020. godinu u kome su sadržane manifestacije koje se održavaju tokom godine - "Šamačko proljeće", "Šamačko ljeto" i druge. 

"Podignuta je ljestvica kulturnih dešavanja na području naše opštine, predvidjeli smo i dosta toga povodom Dana opštine Šamac 15. aprila i povodom krsne slave opštine Mitrovdana", kaže Škrbićeva. 

Načelnik Opštine Đorđe Milićević kaže da je danas usvojena bitna informacija o održavanju i izgradnji lokalnih puteva i ulica na ovom području iz 2019, te najavio da će u 2020. u naselju Duga završiti dvije preostale ulice. 

"Nastavljamo projekte zajedno sa građanima opštine Šamac kroz učešće 50 odsto građani, 50 odsto opština. Planom kapitalnih ulaganja u 2020. godini predviđana je izgradnja pješačke staze na području mjesne zajednice Tišina kao i dugogodišnji problem, asfaltiranje posljednje dionice puta Gornja-Donja Slatina u narodu zvani žstari Koridorž dužine 1,5 kilometara", kaže Milićević. 

Milićević napominje da su za kapitalne projekte na području cijele Opštine planirali uložiti 500.000 KM, da su raspisani tenderi i očekuje da tokom aprila započnu radovi na području Crkvine, Kruškovog Polja, Tišine, Gornje Slatine. 

"Kada je riječ o komunalnoj infrastrukturi, konačno se završava projekat LED rasvjete kroz koji je će na području mjesne zajednice Šamac biti osvijetljene i dvije ulice koje do sada nisu imale uličnu rasvjetu, a radi se o naselju Braće Nemanjića i potez od željezničke stanice prema kružnom toku", kaže Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana