Шамац: Комунални послови у 2020. предузећу "Слободна зона"

Срна
Шамац: Комунални послови у 2020. предузећу "Слободна зона"

ШАМАЦ - Одборници Скупштине општине Шамац су на редовној сједници одлучили да се послови пружања комуналних дјелатности у 2020. додијеле Јавном предузећу "Слободна зона" Шамац.

Предсједник Скупштине Николина Шкрбић рекла је новинарима након сједнице да ће начелник општине у наредних мјесец са "Слободном зоном" потписати уговор, а ти послови ће се обављати по цјеновнику које је установило ово предузеће и сагласност дала Скупштина. 

Након сједнице Шкрбићева је подсјетила да је ово предузеће и у претходне четири године обављало послове комуналне дјелатности на подручју општину Шамац, односно уређење зелених површина, одвоз смећа из стамбених и пословних објеката и одржавање јавних површина. 

Шкрбићева је додала да је подршку одборника данас добио и Календар културних активности за 2020. годину у коме су садржане манифестације које се одржавају током године - "Шамачко прољеће", "Шамачко љето" и друге. 

"Подигнута је љествица културних дешавања на подручју наше општине, предвидјели смо и доста тога поводом Дана општине Шамац 15. априла и поводом крсне славе општине Митровдана", каже Шкрбићева. 

Начелник Општине Ђорђе Милићевић каже да је данас усвојена битна информација о одржавању и изградњи локалних путева и улица на овом подручју из 2019, те најавио да ће у 2020. у насељу Дуга завршити двије преостале улице. 

"Настављамо пројекте заједно са грађанима општине Шамац кроз учешће 50 одсто грађани, 50 одсто општина. Планом капиталних улагања у 2020. години предвиђана је изградња пјешачке стазе на подручју мјесне заједнице Тишина као и дугогодишњи проблем, асфалтирање посљедње дионице пута Горња-Доња Слатина у народу звани жстари Коридорж дужине 1,5 километара", каже Милићевић. 

Милићевић напомиње да су за капиталне пројекте на подручју цијеле Општине планирали уложити 500.000 КМ, да су расписани тендери и очекује да током априла започну радови на подручју Црквине, Крушковог Поља, Тишине, Горње Слатине. 

"Када је ријеч о комуналној инфраструктури, коначно се завршава пројекат ЛЕД расвјете кроз који је ће на подручју мјесне заједнице Шамац бити освијетљене и двије улице које до сада нису имале уличну расвјету, а ради се о насељу Браће Немањића и потез од жељезничке станице према кружном току", каже Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана