Revijom pokazali da mogu sve što požele

Milijana Latinović
Revijom pokazali da mogu sve što požele

BANjALUKA - Noseći jedinstvene kreacije sa motivima zmijanjskog veza osobe sa invaliditetom su četvrtu godinu zaredom u Banjaluci pokazale da mogu sve što požele, a da je tako potvrđuje oduševljenje kako domaće tako i publike iz regiona, kao i pozivnica da sa modnom revijom “Baš po mjeri” na proljeće gostuju i u Srbiji.

Sala u Banskom dvoru Kulturnom centru u Banjaluci bila je u četvrtak uveče pretijesna da primi sve koji su željeli da pogledaju reviju i podrže osobe sa invaliditetom. Više od 600 posjetilaca gromoglasnim aplauzom nagradilo je sve učesnike i dalo im vjetar u leđa da hrabro nastave dalje.

Organizator i idejni tvorac ove revije Snežana Kutlešić - Stević rekla je u petak za “Glas Srpske” da se utisci još nisu slegli i da su pozitivne emocije nadvladale sve prepreke sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.

- Preplavile su nas pozitivne emocije i već počinjemo da pripremamo iduću reviju za novembar 2020. godine. Osim toga, pozvani smo u Srbiju da u martu promovišemo našu reviju u saradnji sa jednim od tamošnjih udruženja osoba sa invaliditetom. To je veliki korak i ponosna sam na sve naše učesnike - istakla je Kutlešić - Stević.

Naglasila je da su sa revije, koja je ove godine održana pod motom “Mogu sve što poželim”, izvještavali ne samo novinari iz Srpske i FBiH, već i Srbije i Hrvatske.

- U ulozi modela bilo je 28 žena i 15 muškaraca sa različitim vrstama invaliditeta koji su sa osmijehom nosili kreacije sa motivima zmijanjskog veza kreatorke Aleksandre Ivanković, koja im je poklonila sve te odjevne predmete - rekla je Kutlešić - Stević.

Podsjetila je da je i ovogodišnja revija bila humanitarnog karaktera, te da su brojni humanisti podstaknuti revijom uplatili novac za liječenje Ane Gloginja iz Drvara i Željane Ristić iz Broda.

Gloginja, koja je takođe učestvovala u reviji, istakla je za “Glas Srpske” da je uzbuđenje veliko i dan nakon revije.

- Zahvalna sam doktorici Kutlešić - Stević jer me je pozvala da učestvujem u reviji. Srećna sam i mnogo mi znači što ima toliko humanih ljudi koji su nas podržali finansijski - rekla je Gloginja.

Cilj ove revije je da se pošalje poruka koja će uticati na stvaranje preduslova za samostalan život osoba sa invaliditetom, te da se stvore mogućnosti za njihovo učešće u svim oblastima života i rada. U organizaciji ovog jedinstvenog događaja učestvovalo je više od 50 volontera.

Ples

Snežana Kutlešić - Stević je istakla da su ove godine organizujući reviju otišli korak dalje.

- Upotpunili smo manifestaciju plesnom tačkom koju smo uradili zajedno sa plesnim studiom “Habanera” - rekla je ona i dodala da su tokom večeri nastupili i Etno-grupa “Iva” i hor “Castratonica”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana