Ревијом показали да могу све што пожеле

Милијана Латиновић
Ревијом показали да могу све што пожеле

БАЊАЛУКА - Носећи јединствене креације са мотивима змијањског веза особе са инвалидитетом су четврту годину заредом у Бањалуци показале да могу све што пожеле, а да је тако потврђује одушевљење како домаће тако и публике из региона, као и позивница да са модном ревијом “Баш по мјери” на прољеће гостују и у Србији.

Сала у Банском двору Културном центру у Бањалуци била је у четвртак увече претијесна да прими све који су жељели да погледају ревију и подрже особе са инвалидитетом. Више од 600 посјетилаца громогласним аплаузом наградило је све учеснике и дало им вјетар у леђа да храбро наставе даље.

Организатор и идејни творац ове ревије Снежана Кутлешић - Стевић рекла је у петак за “Глас Српске” да се утисци још нису слегли и да су позитивне емоције надвладале све препреке са којима се сусрећу особе са инвалидитетом.

- Преплавиле су нас позитивне емоције и већ почињемо да припремамо идућу ревију за новембар 2020. године. Осим тога, позвани смо у Србију да у марту промовишемо нашу ревију у сарадњи са једним од тамошњих удружења особа са инвалидитетом. То је велики корак и поносна сам на све наше учеснике - истакла је Кутлешић - Стевић.

Нагласила је да су са ревије, која је ове године одржана под мотом “Могу све што пожелим”, извјештавали не само новинари из Српске и ФБиХ, већ и Србије и Хрватске.

- У улози модела било је 28 жена и 15 мушкараца са различитим врстама инвалидитета који су са осмијехом носили креације са мотивима змијањског веза креаторке Александре Иванковић, која им је поклонила све те одјевне предмете - рекла је Кутлешић - Стевић.

Подсјетила је да је и овогодишња ревија била хуманитарног карактера, те да су бројни хуманисти подстакнути ревијом уплатили новац за лијечење Ане Глогиња из Дрвара и Жељане Ристић из Брода.

Глогиња, која је такође учествовала у ревији, истакла је за “Глас Српске” да је узбуђење велико и дан након ревије.

- Захвална сам докторици Кутлешић - Стевић јер ме је позвала да учествујем у ревији. Срећна сам и много ми значи што има толико хуманих људи који су нас подржали финансијски - рекла је Глогиња.

Циљ ове ревије је да се пошаље порука која ће утицати на стварање предуслова за самосталан живот особа са инвалидитетом, те да се створе могућности за њихово учешће у свим областима живота и рада. У организацији овог јединственог догађаја учествовало је више од 50 волонтера.

Плес

Снежана Кутлешић - Стевић је истакла да су ове године организујући ревију отишли корак даље.

- Употпунили смо манифестацију плесном тачком коју смо урадили заједно са плесним студиом “Хабанера” - рекла је она и додала да су током вечери наступили и Етно-група “Ива” и хор “Цастратоница”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана