Rajović: Internet svijet “zarobio” mališane i omladinu

Srna
Rajović: Internet svijet “zarobio” mališane i omladinu

BANjALUKA - Autor NTC programa učenja Ranko Rajović je na večerašnjem predavanju u Banjaluci o temi “Djeca zarobljena u virtuelnom svijetu” poručio da je jedan od glavnih problema novih generacija činjenica da je internet svijet “zarobio” mališane i omladinu čim im je postao dostupan pametni mobilni telefon.

“Dete bi trebalo da dobije pohvalu od roditelja i u školi kada dobije peticu ili uradi nešto dobro, međutim oni dobijaju te nesvesne žlajkovež kada urade nešto drugo - ismevaju neku drugu decu ili urade nešto loše. I onda budu junaci i dobijaju žlajkovež. To je glavni problem upotrebe novih tehnologija i tih telefona koji su postali dostupni našoj deci”, rekao je Rajović novinarima u Banjaluci gdje je održao predavanje, u organizaciji Savjeta za osnovno obrazovanje banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a.

Rajović je istakao da bi najbolje bilo da roditelji i društvo na ovom planu djeluju preventivno, te da djecu spremaju na način da postanu samostalne, odrasle osobe koje mogu brinuti o sebi.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić rekao je da je predavanje bilo aktuelno i interesantno, o čemu svjedoči izuzetna posjećenost.

“Cilj je da organizacijom ovakvih događaja pošaljemo poruku da želimo bolje stanje u ovoj oblasti”, rekao je Đajić.

Predavanje, kojem su prisustvovali brojni građani, održano je u multimedijalnoj sali u krugu Čajaveca, u organizaciji Savjeta za osnovno obrazovanje banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana