Рајовић: Интернет свијет “заробио” малишане и омладину

Срна
Рајовић: Интернет свијет “заробио” малишане и омладину

БАЊАЛУКА - Аутор НТЦ програма учења Ранко Рајовић је на вечерашњем предавању у Бањалуци о теми “Дјеца заробљена у виртуелном свијету” поручио да је један од главних проблема нових генерација чињеница да је интернет свијет “заробио” малишане и омладину чим им је постао доступан паметни мобилни телефон.

“Дете би требало да добије похвалу од родитеља и у школи када добије петицу или уради нешто добро, међутим они добијају те несвесне жлајковеж када ураде нешто друго - исмевају неку другу децу или ураде нешто лоше. И онда буду јунаци и добијају жлајковеж. То је главни проблем употребе нових технологија и тих телефона који су постали доступни нашој деци”, рекао је Рајовић новинарима у Бањалуци гдје је одржао предавање, у организацији Савјета за основно образовање бањалучког Градског одбора СНСД-а.

Рајовић је истакао да би најбоље било да родитељи и друштво на овом плану дјелују превентивно, те да дјецу спремају на начин да постану самосталне, одрасле особе које могу бринути о себи.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић рекао је да је предавање било актуелно и интересантно, о чему свједочи изузетна посјећеност.

“Циљ је да организацијом оваквих догађаја пошаљемо поруку да желимо боље стање у овој области”, рекао је Ђајић.

Предавање, којем су присуствовали бројни грађани, одржано је у мултимедијалној сали у кругу Чајавеца, у организацији Савјета за основно образовање бањалучког Градског одбора СНСД-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана