Povoljni uslovi za vožnju

Srna
Povoljni uslovi za vožnju

BANjALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH uslovi za vožnju su povoljni, vozi se bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja po pretežno suvim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Magla je moguća u kotlinama, a poledica na putnim pravcima u višim predjelima.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak u Federaciji BiH i dalje je na snazi obustava saobraćaja zbog većeg odrona.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na putevima na kojima se izvode radovi, pa je tako na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce obustavljen saobraćaj svaki dan, osim nedjelje, od 9.00 do 15.00 časova.

Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad. Izvan vremena obustave, saobraćaj se odvija jednom trakom uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Oprezna vožnja zbog radova savjetuje se na magistralnim putnim pravcima Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, Rudanka-Doboj i Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, Šekovići-Caparde, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, te na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

U FBiH na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, saobraća se dvosmjerno u periodu od 5.00 do 21.00, od 21.00 čas do pola časa poslije ponoći vozila se propuštaju naizmjenično, dok je pola časa poslije ponoći do 5.00 časova obustavljen saobraćaj kroz tunel.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Kada je riječ o graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od pola sata, i dalje je iz bezbjednosnih razloga obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana