Otvorena Međunarodna konferencija o medicinskom i biomedicinskom inženjeringu

Glas Srpske
Otvorena Međunarodna konferencija o medicinskom i biomedicinskom inženjeringu

Banjaluka - Treća Međunarodna konferencija o medicinskom i biomedicinskom inženjeringu, u organizaciji Medicinskog fakulteta banjalučkog Univerziteta i Društva za medicinski i biološki inženjering BiH otvorena je danas u Kulturnom centru Banski dvor.

Na konferenciji koja će trajati do 18. maja prisustvovaće više od 500 učesnika iz cijelog svijeta iz 45 zemalja.

Almir Badnjević, presjedavajući konferencije i predsjednik društva za medicinski i biološki inžinjering BiH, rekao je da je će ova konferencija omogućiti da se se poslaša sedam eminentnih svjetskih stručnjaka iz različitih oblasti koje su dio medicinskog i biološkog inžinjeringa.

“Pored toga tokom tri dana biće predstavljeno 116 radova koji su već publikovani i objavljeni od strane eminentnog svjetske izdavačke kuće Sprigera”, kazao je Badnjević.

Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta, rekao je da je fakultet je suorganizator i domaćin konferencije.

“U naredna tri dana ćemo ugostiti brojne eminentne profesore, predavače i istraživače iz cijelog svijeta i imaćemo prikliku se družiti i razgovarati o budućim projektima i da što više tih projekata dovedemo u našu zemlju i naše centre za istraživanje i na taj način uhvatimo korak sa svjetom”, rekao je Škrbić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana