Oprez vozačima zbog klizavih kolovoza i mogućih odrona

Srna
Oprez vozačima zbog klizavih kolovoza i mogućih odrona

BANjALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a dodatan oprez zbog mogućih odrona potreban na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Jutarnja magla smanjuje vidljivost mjestimično na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Usporeno, uz izmjene, saobraća se na dionicama Crkvine-Modriča, Šešlije-Johovac, Gradiška-Nova Topola, Ustiprača-Međeđa, Foča-Dragočava -Obodnik, te u tunelima “Kalovita brda” (Ljubogošta-Pale) i Ugar (Crna Rijeka-granica Republike Srpske).

Radi se i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ, na entiteskoj granici, i Jezero-Šipovo gdje povremeno dolazi do obustave u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi u trajanju do jedan čas.

Deminerski radovi se izvode na dionicama magistralnog puta Brod-Odžak, mjesto Klakar Donji, Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci i na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge Sarajevske brigade – Krupac (Ravnogorska ulica). Tokom radova dolaziće do povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionicama Kozarac-Mrakovica, Čajniče-Miljeno u mjestu Luke i Ukrina-Gornja Vijaka saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

U Federaciji BiH (FBiH) radi se na auto-putu Sarajevo sjever-Podlugovi, gdje se saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

I dalje se u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća bez zastoja, dok se u vremenu od 20.00 do 5.00 časova kroz tunel saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sanacija se izvodi u mjestu Donja Golubinja na dionici Zenica-Žepče, zbog čega tokom dana dolazi do usporenog saobraćanja.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana