Odlazak Miroslava Vujatovića, velikog humaniste i privrednika

M. L.
Odlazak Miroslava Vujatovića, velikog humaniste i privrednika

Banjaluka - Istaknuti privrednik, humanista, sportski i kulturni radnik Miroslav Vujatović preminuo je u subotu u Banjaluci, u 71. godini.

Vujatović je rođen 1948. godine u Banjaluci, a bio je izdanak jedne od najkvalitetnijih generacija (1963/1967) banjalučke Gimnazije i kao logičan nastavak akter studentskih zbivanja 1968. u Beogradu.

Završio je Saobraćajni fakultet i cijeli život proveo u rodnom gradu, koji je bezgranično volio i poklonio mu sve svoje znanje, rad, entuzijazam i ljubav. U dugom radnom vijeku bio je rukovodilac u značajnim banjalučkim privrednim kolektivima - “Incelu”, “Autoprevozu” i Urbanističkom zavodu, koji je od ustanove lokalnog značaja doveo do respektabilnog republičkog i međunarodnog nivoa. Posljednji radni angažman mu je bilo rukovođenje i suvlasništvo u firmi “Projekt”, u kojoj je pod njegovim budnim i stručnim vođenjem stasao veliki broj mladih stručnjaka u oblasti prostornog planiranja, projektovanja, zaštite životne sredine i nadzora. Pored privrednog, značajan doprinos je dao i u društvenom životu grada. Bio je predsjednik Sportskog društva DTV Partizan Banjaluka, Rukometnog kluba Borac, Fudbalskog kluba BSK Banjaluka, predsjednik Udruženja konsultanata i inženjera BiH, član Skupštine Privredne komore RS i član Rotari kluba Banjaluka. Smrt ga je zatekla na na funkciji predsjednika Skupštine banjalučkog Ansambla narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša”.

Vujatović je bio jedan od četiri donatora građevinskog zemljišta za izgradnju i kum Srpsko-ruskog kulturnog centra u Banjaluci.

Miroslav Vujatović će biti sahranjen danas u 14 časova na banjalučkom groblju “Sveti Pantelija”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana